Maatschappelijk Kerk èn afscheid

DEN HAAG – Op 10 februari organiseerde team HUB van Mara en Stek een Maatschappelijke Kerk bijeenkomst over individuele financiële hulpverlening bij PEP. De 44 aanwezigen vertegenwoordigden een tiental internationale en migrantenkerken.

Vanzelfsprekend begon men met samen de maaltijd te nuttigen: deze bestond uit een aantal smakelijke gerechten uit de Angolese keuken. Hierna volgden lezingen met praktische informatie over de mogelijkheden om financiële ondersteuning te verkrijgen voor particulieren in Den Haag in acute noodsituaties. Stek en SMO vertelden over de mogelijkheden die er bij hen zijn en pastor Ayoub (vertegenwoordiger van Arabische christenen) spoorde allochtone en autochtone kerken aan om meer samen te werken hierin. Een andere goede tip kwam van Stichting Leergeld: zij hebben ook middelen om kinderen van ongedocumenteerden te ondersteunen.

En toen was het zover: het afscheid van ‘onze’ Heleen. Gespreksleider Nathaly Mercera leidde dit in met een emotioneel dankwoord voor de enorme inzet van Heleen ten behoeve van de kerken in de afgelopen jaren. Met een gezellige borrel werd de avond afgesloten. Op de foto zie je Heleen met Coco Geturu en Richard Muhungu van Parole de Salut kerk.

Met stapels cadeau’s, kaarten en natuurlijk vele mooie woorden vertrok Heleen die avond bij Mara om deze week aan de slag bij onze partner Stek. We zullen haar ontzettend missen maar wensen haar heel veel geluk met dit nieuwe avontuur.