MaraMama’s BOOST! en goede doel van Vastenactie

ROTTERDAM – Na een dipje door het ziek uitvallen van coördinator Karolien, gaat het nu weer de goede kant op met MaraMama’s. De coördinatie is voorlopig in handen van Barbra van Keulen, die lang geleden ook de coördinatie heeft gedaan van de voorloper van MaraMama’s – het maatjesproject voor Jonge Moeders.

Zaterdag 7 maart waren vrijwilligers van MaraMama’s met een infostandje te vinden op de jaarlijkse BOOST! verwendag voor Rotterdamse jonge moeders. Met workshops, beauty-verwen- momentjes, een echte DJ, super leuk gevulde goodiebags, een heerlijke lunch, ballonnen-verrassingen, knutselen, voorlezen, cadeautjes en natuurlijk gewoon lekker spelen in Avontura voor de kinderen, werden moeders die dat echt even konden gebruiken in de watten gelegd.

Komende zondag 15 maart zijn we te gast tijdens de viering in de Hildegardiskerk in het Oude Noorden. MaraMama’s is uitgekozen als ‘goede doel’ voor de opbrengt van de Vastenactie voor ‘Diaconie Dichtbij’. Wat een eer! We hopen met deze opbrengt een extra leuk uitje naar Blijdorp te kunnen organiseren.

Op 22 maart staat er een groepsuitje op de planning naar Plays2Be. Een gezellige bijeenkomst om jonge moeders en vrijwilligers met elkaar in contact te brengen, ter versterking van het netwerk van de jonge moeders én om de drempel om zich aan te melden voor een maatje wat minder hoog te maken.

Op 25 maart zullen studenten communicatie van de  Hoge School Rotterdam bovendien een kookworkshop verzorgen om potentiële nieuwe vrijwilligers voor MaraMama’s te werven. Super leuk dat zij hier zo enthousiast mee aan de slag zijn gegaan. We zijn erg benieuwd!

In april/mei zal er dan voor alle nieuwe vrijwilligers een training worden gegeven, zodat zij straks  goed voorbereid een jonge moeder tot steun kunnen zijn. Een druk programma dus, maar wel erg leuk!