Mooie invulling van The Challenge in coronatijd

ROTTERDAM – Bij The Challenge hebben jongeren via school de opdracht gekregen om in groepjes iets te organiseren voor een kwetsbare doelgroep in de stad. Hiervoor zijn zij gekoppeld aan een coach die hen in het gehele proces begeleidt en aan een opdrachtgever. Een van de opdrachtgevers is Huis van Morgen Vreewijk, die samen met het groepje gaat kijken naar wat ze gaan organiseren, voor welke doelgroep en op welke manier.

Er was een groepje dat heel graag een sportevenement wilde organiseren voor jongeren op zuid. Maar voordat dit daadwerkelijk in kannen en kruiken was, hebben ze moeten schakelen in verband met de sociale quarantaine.

School had aangegeven dat ze niet persé meer verder hoefden te gaan met de stageopdracht, maar dat ze maar even moesten wachten welke maatregelen voor welke termijn zouden gaan gelden.

Dit groepje gaf aan dat ze alsnog direct een doorstart wilde maken en heeft op hun beurt een enorme stapel kaarten geschreven voor senioren, waar we vanuit het project normaal ook contact mee hebben. Echt hele lieve, aandoenlijke handgeschreven kaarten met een warme boodschap van hoop en bemoediging.

Diverse projectleden gaven aan dat ze niet zo van het schrijven waren en zijn begonnen met het vloggen van alledaagse dingen. Zo heeft een meisje een filmpje gemaakt waarin ze zichzelf voorstelt en omschrijft wat voor weer het is, is een jongen gaan ‘wandelen’ en heeft de camera meegenomen om te delen wat hij ziet en heeft een ander meisje een gedicht voorgedragen.
De ouderen krijgen deze kaarten en filmpjes via hun activiteitenbegeleiders. Zij geven aan dat ze dit zo bijzonder vinden om op deze manier deel te mogen zijn van het leven van jongeren. Echt heel waardevol. Nu zijn er ook diverse kaarten terug gekomen vanuit de ouderen aan de jongeren en hopen we dat met een beetje begeleiding de ouderen ook iets kunnen delen van hun leven via een filmpje.