Nieuw schooljaar, nieuwe Challenge

ROTTERDAM – Inmiddels zijn de scholen weer begonnen en zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe Challenge traject. De Kick-off staat gepland in januari, maar deelnemers en coaches kunnen zich nu al aanmelden.

Via The Challenge dagen we jongeren (12-18 jaar) uit om zelf na te denken over hoe goed samenleven eruit ziet. Vervolgens gaan ze bedenken wat zij kunnen bijdragen aan de maatschappij om het iets mooier te maken. Hoe kunnen ze bijvoorbeeld mensen in kwetsbare posities tot steun zijn. In teamverband gaan de deelnemers aan de slag om hun zelf bedachte actie ook daadwerkelijk te realiseren. Hun coach helpt hen hierbij.

The Challenge is een uitdagend traject waarbij jongeren leren samenwerken, hun talenten ontdekken en hun creativiteit inzetten voor een betere wereld. Voor scholen is dit project een goede manier om bijvoorbeeld maatschappelijke stages mee vorm te geven. Voor kerken is het interessant om zo met hun jonge leden zich in te zetten voor hun medemens. Ieder jaar worden we verrast met nieuwe acties, die we van tevoren nooit zelf hadden kunnen bedenken. We zijn benieuwd wat de lichting van dit jaar zal doen en wie er naar huis gaat met The Challenge Award voor de beste actie.

Scholen, kerken, jongeren en coaches kunnen voor aanmelding en/of meer informatie terecht op de website www.thechallengerotterdam.nl of contact opnemen met Shirleni Blanken via shirleni@maraprojecten.nl.