Nieuwe collega bij Mara: Marc van de Giessen

Hoi allemaal, ik ben Marc van de Giessen, 47 jaar en ga 8 uur per week werken bij Mara Den Haag als consulent geestelijke zorg, met aandacht voor mensen met HIV.

Afgelopen jaren ben ik werkzaam als geestelijk verzorger in de psychiatrie. Ik doe ingevinggesprekken met ernstig zieke mensen individueel en in groepsverband.Ook ben ik voorganger in de Oecumenische Basisgemeente De Duif in Amsterdam die velen kennen door Jos Brink.

Ik woonde en werkte 8 jaar in Kenia. Ik heb Ujima Foundation, een trainingsinstituut,
opgericht dat toegang biedt tot de arbeidsmarkt voor jonge vrouwen wiens ouders overleden zijn aan de gevolgen van Aids. De eerstgeboren dochter wordt aangewezen als zorgdrager.

Na het overdragen aan Keniaans management ben ik als homoactivist gaan werken. Ik werd directeur van een programma voor mensen met HIV en MSM. Super link maar ook erg leuk.

Afgelopen 20 jaar ben ik samen met mijn lief, Machiel, samen hebben we onze professionele dromen verwezenlijkt. In 2012 zijn we getrouwd. Ik ben een liberaal RK theoloog, ben vroom en vrolijk. Zingeving, levenskunst en betekenis zoeken hoe je met tegenslag, lijd en dood omgaat is zeg maar mijn ding.

Voel je vrij om me te benaderen voor een gesprek of tips te geven hoe ik het beste tot dienst ben voor de mensen in Den Haag.