Nieuwe vrijwilligers PKB

ROTTERDAM – Zaterdag 8 februari hebben we een nieuwe training gehad voor Positieve Krachten Bundelen. Zeven nieuwe vrijwilligers waren geselecteerd om hieraan deel te nemen. Eén was helaas ziek, de andere zes waren wel aanwezig.

Als er een nieuwe groep is, vinden we het altijd leuk om mensen snel de ander beter te leren kennen en zich vertrouwd te voelen in de groep. Als originele introductievraag werd de deelnemers gevraagd één van de notitieboekjes te kiezen. Vervolgens is ze gevraagd wat deze keuze zegt over wie zij zijn. Dit als opwarming voor een ochtendprogramma waarbij ‘elkaar leren’ kennen en ‘persoonlijke ervaring rondom leven met hiv’ centraal stond.

Echter waren deze nieuwe vrijwilligers al gelijk bij de openingsvraag open over hun leven, hoe ze zich voelde net na de hiv diagnose, wat ze toen nodig hadden en tot wie het ze heeft gemaakt. De eerste anderhalf uur van de training hebben we aandachtig geluisterd naar elkaars levensverhalen, een heel indrukwekkend begin van een mooie training.

De training zal nog twee avonden duren en dan zijn de nieuwe vrijwilligers klaargestoomd om anderen die moeite hebben met leven met hiv te gaan steunen als peer. Wij zijn nu al trots op deze mooie groep mensen.

Tijdens de training kwam ook naar voren hoe moeilijk het is om in Nederland open te zijn over je hiv status, vandaar dat we geen groepsfoto’s maken. Hierbij wel de foto’s van de ruimte en de notitie boekjes.