Ontmoeting Rotterdamse wethouder Grauss met Mara

ROTTERDAM – Op maandag 15 oktober organiseerde Mara een ontmoeting tussen de Rotterdamse wethouder Grauss en vrijwilligers en deelnemers van maar liefst zeven projecten van Mara.  (Hier op de foto met een jongere, vrijwilliger en projectcoördinator Anna van OPstap Rotterdam.) 

De wethouder – die in Rotterdam gaat over onder andere armoedebestrijding en informele zorg – had hier zelf om gevraagd, wat we zeer waarderen. Het werd een boeiend en indrukwekkend gesprek van bijna twee uur, waarin persoonlijke, soms emotionele, verhalen werden afgewisseld met een lach, enthousiasme en ook de nodige informatieve vragen. Voor de wethouder was het een eye-opener dat Mara zich op zoveel verschillende terreinen inzet. Als wethouder van de ChristenUnie herkent hij zich sterk in de uitgangspunten van Mara, wat het gesprek nog boeiender maakte.

Het bezoek van de wethouder past in een reeks van ontmoetingen die we hadden en hebben sinds er in Rotterdam en Den Haag nieuwe gemeenteraden en coalities zijn. Eerder ontmoetten we al nieuwe Rotterdamse raadsleden tijdens een vaartocht met de Helena over de Maas en onlangs herhaalden we dit met een vaartocht over de Haagse grachten met Haagse raadsleden. Heel binnenkort zijn er ook ontmoetingen met de Haagse wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg en Welzijn en wethouder van Alphen van armoedebestrijding en maatschappelijke opvang.