Oproep Project Roze Maatjes en informatie Nationale Hiv Alliantie

ROTTERDAM – Bij het project Roze Maatjes zijn we altijd op zoek naar deelnemers. Het is een project waar een grote groep vrijwilligers bij betrokken is. Misschien wel het enige project van Nederland met meer vrijwilligers dan deelnemers. Het blijft erg lastig om de mensen te vinden die baat hebben bij dit project. We weten dat er mensen zijn die binnen de LHBTI groep vallen en een maatje kunnen gebruiken, maar we vinden ze niet. We waren dan ook erg blij dat onze vrijwilliger Caroline een interview wilde doen met het online blad Zij aan Zij. Zij hebben een stuk geschreven over ons project, Roze Maatjes. Hopelijk levert dit weer toegang op tot mensen die het project goed kunnen gebruiken.

Weet u iemand die boven de 50 jaar is, binnen de LHBTI groep valt en eenzaam is? We hebben veel leuke vrijwilligers klaar staan. Wilt u het hele interview lezen, klik hier.

Nationale Hiv Alliantie
Op uitnodiging van het Aidsfonds zijn we met Mara betrokken bij de Nationale Hiv Alliantie. Samen met de andere grote spelers op het gebied van informele zorg aan mensen met hiv hebben we een plan neergezet hoe we beter kunnen samenwerken en kwaliteit van leven voor mensen met hiv kunnen verbeteren. Samen met de Hiv vereniging, ShivA, Hello Gorgeous, B3 positive en natuurlijk Mara proberen we een groot verschil te maken.

Reina Foppen, voorzitter van de Hiv Vereniging, zegt hierover: “Samen toewerken naar een toekomst waarin alle mensen met hiv in Nederland – en met nadruk ook de mensen die moeilijk te bereiken zijn en personen in kwetsbare posities – een zo goed mogelijke kwaliteit van leven hebben. Op uitnodiging van Aidsfonds zijn vijf organisaties de uitdaging aangegaan om de krachten te bundelen in de Nationale Hiv Alliantie. Deze opdracht ligt natuurlijk niet alleen op het bord van de Nationale Hiv Alliantie. Dat doen we met allemaal betrokken mensen, in allerlei organisaties en beroepsgroepen hier vertegenwoordigd. Wij zijn zo gelukkig dat we betekenisvol werk kunnen doen, wat onmogelijk zou zijn zonder onze vrijwilligers.”