OPstap Den Haag

DEN HAAG – Sinds half maart huurt OPstap Den Haag een ruimte van Middin aan de Guntersteinweg. Omdat de Corona maatregelen nog steeds van kracht zijn, heeft OPstap de activiteiten iets anders vorm gegeven omdat we nog steeds niet “OPstap” kunnen.

De OPstap activiteit vindt altijd plaats op woensdagavond. Deze wordt momenteel gecombineerd met voorafgaand aan de activiteit, gezellig samen eten. De eerste 3 woensdagavonden zijn een succes en inmiddels denken jongeren mee over het eten, de activiteit en daarnaast helpen ze ook mee met koken (wanneer er niet besteld wordt) en helpen ze met opruimen!

Naast gezellig samen eten, worden er spelletjes gespeeld of een filmavond georganiseerd. Al is van dat laatste nog niet veel terecht gekomen, omdat het of te lekker weer is en we actief zijn buiten op het terrein van Middin of het is te gezellig om stil te zijn en te zitten en worden de bordspellen er weer bij gepakt. 30 Seconds is en blijft een heel leuk spel om te spelen, al zijn de ouderwetse spelletjes als Mens-Erger-Je-Niet, ook erg in trek!

De verschillende locaties worden nog steeds bezocht, al is dit niet meer wekelijks, maar nu tweewekelijks, zodat ook de jongeren die de acitvieit aan de Guntersteinweg niet bezoeken, toch bereikt worden.

Voor de lunch is OPstap nog steeds op zoek naar een geschikte ruimte, maar wordt deze niet op korte termijn gevonden, dan wordt deze activiteit ook in een ander jasje gestoken: vrijwilligers gaan dan aan de slag met de lunch-op-locatie, waarbij de verschillende opvang locaties op maandag middag worden bezocht en waarbij de lunch meegebracht gaat worden.