OPstap Den Haag actief naar het eind van het jaar

DEN HAAG – Afgelopen maanden heeft Opstap Den Haag weer veel leuke, actieve en sportieve activiteiten gedaan. Na veel vraag zijn we voor de 2e keer dit jaar gaan bowlen bij Ockenburgh Active. Bijna 20 jongeren hebben de nodige strikes gegooid en het was een heel gezellige avond.
Ook mogen wij nog steeds gebruik maken van de fijne locatie op de Guntersteinweg. Sinds de avondlockdown kunnen er een aantal geplande activiteiten, zoals karten, niet doorgaan maar wij zijn nog steeds welkom op de Guntersteinweg. Hier hebben wij op 1 december Sinterklaas gevierd, met warme chocomelk, veel kruidnoten en snacks en natuurlijk enorm veel cadeautjes! Er waren 22 jongeren en zelfs 5 nieuwe jongeren, die allemaal heel tevreden met veel cadeautjes, na een super leuk dobbelspel, naar huis zijn gegaan.

Sinds oktober worden ook de verschillende locaties bezocht en omdat we momenteel ook weer een aantal jonge vrijwilligers van de Haagse en Leidse Hogeschool hebben, gaan onze vaste vrijwilligers samen met hen 2 keer per week langs een locatie. Ook daar worden activiteiten gedaan met de bewoners. Zo hebben de meiden mooie kunst op canvas gemaakt op de Pitrusvaart en heeft er een super leuke spelletjesavond plaatsgevonden op de Zichtenburglaan, een andere meidenlocatie. Bij de Kessler mogen we door de strenge maatregelen nog steeds niet binnen, maar deze jongeren worden niet vergeten en af en toe krijgen de jongeren daar een kort bezoekje en wat lekkers van de vrijwilligers. Op de Nieboerweg zijn onze vrijwilligers ook al 2 keer geweest. De jongens daar geven aan het leuk te vinden om bijvoorbeeld samen te koken en momenteel worden er plannen gemaakt om dat in januari te doen.

In november zijn we met alle vrijwilligers uit eten gegaan, dit als bedankje voor het harde werken van het afgelopen jaar.

De komende weken vinden onze woensdagavond activiteiten plaats op de Guntersteinweg. De jongeren vinden het hier leuk en we kunnen er ook gebruik maken van de keuken. Er zijn nog 3 activiteiten in december. Een jongere maakt roti voor ons allemaal en een vrijwilliger heeft een hele leuke niet-in-de-pub-quiz in elkaar gezet, een week later gaan we lasergamen en het jaar sluiten we af met een 4-gangen kerstdiner, bereid door onze vrijwilligers.