OPstap Den Haag in augustus
DEN HAAG – Augustus stond bij OPstap Den Haag in het teken van veel zomerse pret, het was fun & fun!

OPstap Den Haag heeft haar jongeren en vrijwilligers onvergetelijke zomerse maanden bezorgd. Zo zijn we tijdens een zwoele zomerse dag gezellig gaan zwemmen in het Hofbad. Weer een andere dag zijn we met z’n allen gaan poolbiljarten  en ook een bioscoopbezoek stond op het programma. En natuurlijk werd er als vanouds gekookt en heerlijk gegeten.

Het aantal jongeren dat OPstap bezoekt is in de zomermaanden toegenomen. Uit gesprekken met jongeren en ook in het promotiefilmpje, dat is gemaakt vanuit een samenwerking van Movisie en OPstap Den Haag, kwam naar voren dat jongeren de activiteiten van OPstap erg waarderen. Jongeren vinden het gezellig om samen te zijn en vinden leuke dingen doen heel erg belangrijk. Dat er altijd heerlijk eten op het menu staat, vinden zij ook positief.

OPstap Den Haag gaat zich in de toekomst ook toeleggen op het coachen van jongeren. Ondanks het vele vertier en de gezelligheid die wij jongeren te bieden hebben, zijn er nog steeds een groot aantal jongeren die vastlopen op bepaalde leefgebieden, zoals werk, studie en/of thuissituatie. Daar hopen wij in de toekomst verandering in te kunnen brengen. Belangrijk te vermelden is dat jongeren hebben aangeven bij OPstap een luisterend oor te vinden.