OPstap Den Haag in juli

DEN HAAG – Juli was een drukke, maar hele toffe maand voor de jongeren van OPstap. We hebben een aantal nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen en dat is heel fijn, zeker na het vertrek van 7 stagiairs eind juni. Er is gestart met een super gezellige spelletjesavond op onze vertrouwde plek aan de Guntersteinweg. Oer Hollandse spelletjes blijken het nog steeds goed te doen, want er waren bijna 20 jongeren aanwezig. Een heerlijke lunch in de Havenkerk volgde.
Daarna zijn we gaan powerkiten, een activiteit die we vorig jaar ook al eens gepland hadden maar toen helaas niet door kon gaan omdat er geen wind was. Deze avond was perfect voor powerkiten (met een grote matrasvlieger op het strand vliegeren). Sommige jongeren wilden eerst niet meedoen, want het is best een spannende activiteit, maar na een aantal keer oefenen, zagen de jongeren dat je er echt niet altijd heel veel kracht voor nodig hebt, maar dat je ook heel ontspannen kan staan op het strand met je armen in de lucht, zonder ook maar veel kracht te hoeven uitoefenen.

En toen was het 20 juli, de dag waar sommige jongeren al heel het jaar naar hebben uitgekeken: een bezoekje aan Walibi in Biddinghuizen!
Door familiedonaties en een donatie van de Jonge Democraten Leiden/Haaglanden, hadden we genoeg geld bij elkaar om met 54 jongeren en vrijwilligers naar Walibi te gaan. En wat was dit een toffe ervaring!

Iedereen heeft het erg naar hun zin gehad. Het was gelukkig niet zo druk, dus weinig wachtrijen en voor avondeten werd ook gezorgd. Op de terugreis lag bijna de halve bus te slapen en na afloop hebben we veel appjes ontvangen van jongeren die de dag van hun leven hebben gehad.