OPstap Den Haag in maart

DEN HAAG – Maart roert zijn staart, wat op het gebied van activiteiten zeker geldt voor Mara OPstap Den Haag. De maand maart stond bol van activiteiten. Zo bezochten wij met de groep de bioscoop, hadden we een kookactiviteit opgeluisterd met een gospelworkshop verzorgd door top gospelzangeres Joany Muskiet, waar alle jongeren aan meededen. Er werd die dag ook gekookt, heerlijk eten in combinatie met gospelmuziek. Eten en zingen maakt een mens blij en vrolijk. De week daarna zijn we met de groep gaan lasergamen. Even leek het erop dat de groep klein zou zijn, maar uiteindelijk zaten we met een grote groep.

Op 22 maart stond de kookactiviteit in het teken van de Indische keuken. Er werd heerlijke bami gekookt en verse vegetarische loempia’s klaargemaakt door vrijwilligers en jongeren.

Woensdag 29 maart was er een dansworkshop. Er werd gezellig gedanst op exotische salsaklanken. Ook leerden de jongeren bachatta, een dansstijl uit Santa Domingo, maar die ook populair is in ons eigen Nederland. De workshop werd verzorgd door onze kersverse vrijwilliger Mervrin die jongeren, maar ook vrijwilligers, onderricht gaf in het dansen van salsa en bachatta. Ondanks het feit dat ik met twee linkerbenen ben geboren moest ook ik eraan geloven. Daarnaast hebben wij de jongeren als extraatje die dag verrast met het bakken van verse pannenkoeken. Een ieder kon zijn eigen pannenkoek samenstellen: met fruit, spek, Nutella of poedersuiker.

Al met al kunnen wij terugkijken op een geslaagde maand waar jongeren kennis hebben gemaakt en mee hebben kunnen doen aan een diversiteit aan activiteiten. Op woensdag hielden wij een kort tevredenheidsonderzoek onder de jongeren om hun reactie te peilen hoe zij de maand hebben ervaren en niet onbelangrijk, hoe zij de maand met mij als nieuwe projectcoördinator OPstap Den Haag hebben ervaren. De reacties waren ronduit positief.