OPstap Den Haag in oktober

DEN HAAG – In oktober heeft OPstap Den Haag besloten om de lunch te verplaatsen naar de avond, omdat veel jongeren aan hebben gegeven maandag overdag niet in de gelegenheid te zijn om aan te sluiten, maar dit wel heel graag willen. En dat hebben we gemerkt! Elke maandag hebben we bijna 20 eters gehad die terecht kunnen op de Guntersteinweg, een locatie van Middin, die we op woensdag ook wel eens huren. Samen met de jongeren hebben we inmiddels tot het einde van het jaar het menu bepaald, waarbij we om de 2 weken van een ander continent lekkere gerechten hebben gekozen. Steeds meer jongeren zetten zich tijdens deze activiteit in om mee te helpen. De ene wil graag meehelpen met koken, terwijl de ander de tafel dekt of afruimt en zo is het echt een fantastische activiteit voor en door jongeren aan het worden!

Op de woensdagavond zijn ook weer veel verschillende activiteiten georganiseerd die samen met de jongeren bedacht zijn. We zijn gaan Jumpen bij Jump XL, we hebben onze enige echte spelletjesavond georganiseerd, hebben een escaperoom gedaan en zijn gaan schaatsten. Bij de laatste activiteit zijn we met bijna 40 man naar de Uithof geweest, waar jongeren voor het eerst schaatsten, heel lang geleden geschaatst hadden en zelfs jongeren hun angsten hebben overwonnen, omdat ze niets moeten hebben van ijs en glijden! Natuurlijk zijn we ook gevallen, hebben we gelachen en was het heel gezellig!

Steeds meer jongeren weten ons project te vinden. Soms vinden ze het de eerste keer eng of spannend, maar als ze eenmaal een keertje zijn geweest, blijven de meeste wel terugkomen en dat is mede te danken aan de fantastische groep vrijwilligers die OPstap rijk is. Zij zetten zich tomeloos in voor alle jongeren en dat is te merken aan alle fijne en mooie gesprekken, de dank-appjes achteraf van jongeren en de blije gezichten tijdens de activiteiten.

Benieuwd wat OPstap allemaal doet? Volg ons op de socials: FB Insta: @maraopstapdenhaag
Of neem contact op met de projectcoördinator: Linda Smits 0614603760 / linda@maraprojecten.nl