OPstap Den Haag ‘on tour’

DEN HAAG – De activiteiten van OPstap Den Haag zijn al weer een poosje bezig in aangepaste vorm. Door de coronamaatregelen zijn alle organisaties, waar OPstap doorgaans leuke activiteiten organiseerde, dicht en hebben we ook nog te maken met een avondklok. Daarom zijn we worden er momenteel veel leuke activiteiten georganiseerd bij de verschillende opvangcentra waar de jongeren verblijven. De vrijwilligers bezoeken eens per week alle locaties en bepalen samen met de jongeren welke activiteit wordt gedaan. De jongeren hebben aangegeven dat de activiteiten in de avonden in de opvang met Mara erg kort zijn. Daarom starten de vrijwilligers nu eerder en mogen zij mee-eten met de jongeren. Hierdoor is er meer tijd om elkaar te leren kennen en samen leuke dingen te doen. De ene keer wordt er een bingo of een spelletjesavond georganiseerd en de andere keer vindt er een (buiten) sportactiviteit plaats.

Daarnaast organiseert OPstap, waar het kan, 1 x per 2 weken gezellige lunches en hadden we woensdag 3 maart een leuke pizza/filmavond in het MOC Schilderswijk. Helaas kan OPstap daar na 10 maart niet meer terecht omdat de taallessen weer beginnen. We zijn dus nu aan het kijken, waar OPstap haar activiteiten wel kan organiseren.

In samenwerking met het Straatconsulaat wordt op 9 maart door Mara een voorlichting gegeven aan jongeren over het gebruik van lachgas, een middel dat aan populariteit lijkt te winnen en steeds meer gebruikt wordt onder de jongeren en waarvan zij de gevaren niet echt kennen. Naast de voorlichting wordt er gezellig samen gekookt en gegeten.