OPstap Den Haag: Afscheid en nieuwe activiteiten

Den Haag – Bij OPstap Den Haag hebben we per 1 juni helaas afscheid moeten nemen van collega Hester Talsma, die een nieuwe uitdaging is aangegaan bij Stichting Exodus. Gelukkig blijft ze nog wel een beetje bij Mara, voor het project ‘Samen 18 en vooruit’. Vanwege alle beperkingen rondom Corona, konden de jongeren en vrijwilligers helaas niet ‘live’ afscheid nemen, maar hebben een mooie videoboodschap voor haar opgenomen. Hester: we wensen je veel succes en werkplezier bij Exodus!

Gamze Cinar, ooit als vrijwilliger begonnen bij OPstap Den Haag, later als stagiair, en nu deels als projectmedewerker, is -naast de online bijeenkomsten op de woensdagavond- de afgelopen weken gestart met kleinschalige gezellige activiteiten voor de jongeren bij de opvanglocaties zelf. In plaats van dat vrijwilligers op alle opvanglocaties jongeren gaan ophalen en we met een grote groep naar bijvoorbeeld de Uithof gaan, poolen, zwemmen, bingo-en of een spelletjesavond doen, gaan we nu met 1 of 2 vrijwilligers 2 keer in de week naar een jongensopvang of de meidenopvang toe om te knutselen, playstationnen, tafeltennissen, poolen of voetballen, spelletjes te spelen of te barbecue-en, en vooral gezellig kletsen. Even ‘echt’ contact, in plaats van alleen online. Om de andere week kunnen we zo bij alle locaties een keer langs gaan. Voor één van de jongeren die heel lang met OPstap is meegegaan en die nu zijn eigen plekje heeft gevonden, hebben we onlangs een online-babyshower georganiseerd. Hij was helemaal ontroerd: “Zoiets heeft nog nooit iemand voor me gedaan!”

Woon je in Den Haag? Wil jij graag hét verschil maken voor dak- en thuisloze jongeren? We zijn nog op zoek naar jonge enthousiaste vrijwilligers! Kijk hier voor de vacature.