OPstap Den Haag in mei en juni

DEN HAAG – De maand mei was, ondanks dat het lentezonnetje even op zich liet wachten, een bruisende maand bol van activiteiten. Zo begon de maand met een Kahoot Quiz waar veel aanwezigen struikelden over de vraag: Welke stad is groter, Rotterdam of Den Haag? Om de fantasie van de lezers te prikkelen, laat ik het antwoord in het midden. Weten jullie het … :-)?
Verder in de maand mei gingen we lasergamen. De Guntersteinweg werd ingericht in een heuse warzone waar teams tegen elkaar streden, spelletjes deden en lekkere snacks werden gebakken door jongeren. Ook stond in mei nog Dark Midgetgolf op het programma waarbij jongeren en vrijwilligers een volledige parcours moesten afronden.
Mei werd afgesloten met een driegangenmenu, waar een kok, die het leuk vond om met en voor jongeren het menu voor te bereiden en te koken, als vrijwilliger werd uitgenodigd. Het ging om een chef-kok die aan het roer stond van een grote restaurantketen. De kok heeft genoten en vond het erg leuk om samen met de jongeren te koken. Het driegangenmenu was heerlijk.
Het was fijn dat deze maand weer nieuwe vrijwilligers zich hebben aangemeld bij OPstap Den Haag.

Ook de maand juni stond bij OPstap als vanouds bol van activiteiten; ‘Never a Dull Moment’. Voor ieder wat wils was er iets leuks te beleven. Zo was er op 7 juni een kookactiviteit met op het menu heerlijke Surinaamse saoto soep met lekkere verse loempia’s en pasteitjes. Een week later was het gamen met de jongeren waarbij er veel prijzen in de wacht werden gesleept.
Het neusje van de zalm in de maand juni was de BBQ-hennaparty, een druk bezochte activiteit die niet alleen in het teken van eten stond, maar ook werd opgeluisterd met een aantal randactiviteiten waaronder tafeltennis, badminton en woordspelletjes. De maand werd sportief afgesloten met een kickboks-/boks-clinic om onze jongeren weerbaar te maken en meer zelfvertrouwen te geven. De kickboks-/boks-clinic had een hoog impactgehalte. Zo kwam er tijdens de training tijdens coaching gesprekken veel onverwerkt verdriet uit het verleden en jeugdtrauma’s vrij. Dat heeft geleid tot inspirerende gesprekken waardoor de deelnemers steun aan elkaar vonden.

Steeds meer jongeren weten de activiteiten van Mara Opstap te vinden. Opstap Den Haag … Jong, Dynamisch, Positief Vooruit …