OPstap Rotterdam in corona tijd, hoe dan?

ROTTERDAM – OPstap Rotterdam in corona tijd, hoe dan? In grote groepen lasergamen of naar de escaperoom dat gaat helaas even niet, maar gelukkig hebben we nog goed contact met veel van de jongeren en kijken we naar wat wel kan.

Zo hebben we iedere maandagavond een online spelletjesavond. Videobellend spelen we bingo, 30 seconds, Pictionary of doen we een quiz. Er doen veel vaste gezichten mee, maar ook nieuwe jongeren sluiten aan. Vaak zijn er bij de spelletjes ook prijzen te winnen, die worden via de post verstuurd. Een paar jongeren belden enthousiast op na het ontvangen van het pakket en pakten het uit voor de camera. Hartverwarmend om die blije gezichten te zien.

De vrijwilligers van OPstap zijn ontzettend betrokken. Zij kwamen zelf met het idee van een online spelletjesavond en zij komen ook met veel leuke ideeën om inhoud te geven aan deze avonden. Naast de maandag avonden hebben veel vrijwilligers ook 1 op 1 contact met jongeren. Gewoon om ze wat extra aandacht te geven en een luisterend oor te bieden, maar soms ook meer dan dat. Een paar voorbeelden:

–       Vrijwilliger Göran heeft een van de jongeren geholpen met het vormgeven van haar cv en met solliciteren.
–       Stagiaire Kim helpt een van de jongeren videobellend met het opstellen van een financieel plan.
–       Vrijwilliger Farah is lekker een wandeling gaan maken met een van de jongeren en heeft een lief pakketje voor de deur van een van hen gezet.
–       Vrijwilliger Co helpt een paar jongeren die hun baan zijn verloren met het vinden van een nieuwe baan en voert motiverende gesprekken.
–       Veel vrijwilligers spelen diverse spelletjes met de jongeren, gewoon door de week heen. Bijvoorbeeld wordfeud, uno, parchisi of draw something. Een laagdrempelige manier om in contact met elkaar te blijven en natuurlijk ook super gezellig!
–       Vrijwilliger Daisy maakt cupcakes voor de winnende spelers van de spelletjesavond en gaat deze persoonlijk naar de jongeren toe brengen.

Komende dinsdag hebben we een online vrijwilligersvergadering. We gaan dan nog meer ideeën uitwisselen!

Natuurlijk missen we het samen zijn en de knuffels die we elkaar geven. Maar we hadden nooit gedacht dat we ook op afstand zo goed contact met elkaar zouden kunnen houden en dat we juist nu ook echt van betekenis kunnen zijn.