Start live activiteiten OPstap Rotterdam

ROTTERDAM – De afgelopen maanden hebben we iedere week een online-activiteit georganiseerd. We hebben ontzettend leuke avonden samen gehad, maar dat haalt het natuurlijk lang niet bij een echte live ontmoeting. Nu we terugkijken naar deze periode zien we dat er, ondanks alle beperkingen, ook veel mooie dingen zijn ontstaan. De betrokkenheid van de vrijwilligers was enorm. Veel van hen hebben jongeren geholpen (en doen dat nog steeds) bij het solliciteren, of hebben de jongeren ondersteund bij de eenzaamheid en depressie die heftiger werd tijdens de lockdown. Ook hebben we jongeren leren kennen die een live ontmoeting veel te spannend vonden, maar het wel aandurfden om online mee te doen.

Gelukkig mochten we sinds 1 juni weer live activiteiten aan gaan bieden. Ons zomerrooster ziet er als volgt uit: 2 keer per maand is er een uitgebreide picknick, 1 keer per maand een live avondactiviteit en 1 x per maand een online-activiteit zodat ook de verkouden jongeren of jongeren die tot de risicogroep behoren deel kunnen nemen.

De eerste live activiteit was een picknick in het park bij de Euromast, ieder op zijn eigen kleedje. De jongeren renden en sprongen door het gras als een stelletje koeien die na een lange winter weer de wei in mochten. Het plezier spatte ervan af. Wat was het heerlijk om elkaar na al die weken weer een keer te zien. Ook de picknick er na was een groot succes. Er werd gechilled, gevoetbald, gekaart, lockdown ervaringen gedeeld en heel veel gelachen.

Daarnaast hadden we deze maand ook weer onze eerste live avondactiviteit: bootcamp op het dakpark in Delfshaven. Het waaide stevig, de bootcamp was pittig, maar toch hing er een onwijs relaxte sfeer. Een groepje jongeren kwam gewoon voor de gezelligheid. Zij hadden geen zin om te sporten, maar wel om elkaar en de vrijwilligers na al die tijd weer een keer te zien.

We zijn blij en dankbaar dat we weer samen kunnen komen. Voor onze jongeren is het belangrijk om een vast punt in de week te hebben om naar uit te kijken. Iets te hebben waarvoor je de deur uit wilt. En vooral; een plek waar je gezien en gehoord wordt.

We verheugen ons op de rest van de zomer, waarin we nog veel leuke dingen met elkaar gaan doen, zoals nog meer picknicken, outdoor lasergamen, naar de bioscoop en nog meer.