OPstap Rotterdam

ROTTERDAM – We proberen met OPstap Rotterdam mee te buigen met de steeds veranderende corona maatregelen, en dat gaat eigenlijk best goed.

Zo hebben we de afgelopen periode allerlei vormen uitgeprobeerd. De ene week gingen 10 vrijwilligers met ieder 3 jongeren een avondje poolen (verspreid door de week), de andere keer hadden we iedere dag van de week een spelletjesavond voor steeds een ander groepje van 5 jongeren en weer een andere keer gingen we met z’n allen bowlen op maandagavond, maar wel in verschillende tijdsblokken.

Rond pakjesavond hadden we een sinterklaasbingo. Doordat we een grote zaal hadden gehuurd was het mogelijk om de hele groep tegelijk te ontvangen. Na al die keren in kleine groepjes afspreken was het een feestje om weer een keer echt samen te zijn. De bingo was sowieso zeer geslaagd, want we hebben ontzettend veel cadeaus en andere donaties gekregen. Zo ging aan het eind van de avond iedere jongere met meerdere cadeaus en een dikke glimlach terug naar ‘huis’.

Ook in de kerstvakantie gaan de activiteiten van OPstap gewoon door, want juist in deze periode hebben dak- en thuisloze jongeren het al niet zo makkelijk. Zo houden we bijvoorbeeld op maandag 21 december een feestelijke kerstlunch met gevulde kip, een kampvuur, marshmallows en vele andere feestelijkheden.
Bijna alles gaat dicht, maar buurthuizen die zich inzetten voor kwetsbare mensen mogen open blijven. Bij onze fijne plek van Goud van Noord waar we altijd de lunch houden, kunnen we dus onze jongeren blijven ontvangen. De kerstlunch en de nieuwjaarslunch gaan dus gewoon door!