OPstap viert de feestdagen

DEN HAAG – Zoals gebruikelijk met de feestdagen hoopt het project OPstap in Den Haag zwerfjongeren tot steun te zijn en deze periode extra gezellig voor hen te maken. Hiervoor zijn de afgelopen weken voorbereidingen getroffen om een leuke Sinterklaasavond te organiseren. Daar kunnen natuurlijk geen cadeautjes bij ontbreken. Om dit voor elkaar te krijgen hebben vrijwilligers van het project bij de winkel de Action gestaan om voorbijgangers te vragen om een donatie. Deze donatie was dan in de vorm van een gekocht presentje bij de Action. Dat kon van alles zijn als het maar nuttig en bruikbaar was voor de zwerfjongeren. Bijvoorbeeld een sjaal, handschoenen, deo, scheermesjes, make-up, douchegel en meer. Het leverde niet alleen enthousiaste reacties op van mensen die graag wilden bijdragen, maar ook een grote opbrengst aan spullen, waar leuke cadeaupakketjes van gemaakt konden worden.

Zo werd er ook in de Agnes, Ignatius en St. Paschaliskerk uit de parochie Maria Sterre der Zee en de protestantse jeugdkerk in Zuidwest, met medewerking van een aantal M25 Den Haag tieners, een inzamelingsactie gehouden voor de zwerfjongeren. Er zijn dozen en tassen vol bruikbare en leuke spullen gedoneerd, die als Sinterklaascadeaus gegeven konden worden aan dak- en thuisloze jongeren in Den Haag. Op 6 december was het zover en werd er een Sinterklaasavond georganiseerd met bingo. Iedereen kreeg wat mee naar huis, waarbij de winnaars van de bingo als eerste iets mochten uitkiezen.

Om het jaar af te sluiten wordt er op 20 december nog een Kerstdiner georganiseerd. Dankzij de vele cadeautjes die zijn gedoneerd kan ook daar een presentje meegegeven worden aan de deelnemers. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen door een donatie of door mee te helpen met de organisatie. Dankzij jullie hebben zwerfjongeren in Den Haag, ondanks de situatie waarin zij zich bevinden, via het project OPstap fijne feestdagen meegemaakt.