OPstap voor dak- en thuisloze jongeren genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2022

Ons project OPstap voor dak- en thuisloze jongeren uit Rotterdam en Den Haag maakt kans op een Appeltje van Oranje 2022. Iedereen kan bijdragen aan het vergroten van de kans dat we gaan winnen door te stemmen op OPstap als favoriet. Er zijn in totaal 39 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 21 januari via www.appeltjevanoranje.nl/opstap

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Kansengelijkheid voor álle jongeren. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die zich inzetten om alle jonge mensen gelijke kansen te geven en controle te laten nemen over het eigen leven. Want kansenongelijkheid is een urgent probleem in onze samenleving, dat door de coronacrisis groter is geworden. Dat vindt het Oranje Fonds en wij zijn het daar van harte mee eens.

OPstap voor dak- en thuisloze jongeren
OPstap is een project van Stichting Mara dat al vele jaren activiteiten organiseert voor dak- en thuisloze jongeren in Den Haag en Rotterdam. Door jongeren even weg te laten zijn uit de wereld van hulpverleners en maatschappelijke opvang en ze samen op te laten trekken met jongeren die als vrijwilliger meedoen, gaat het even niet meer over problemen, maar over kansen en dromen. OPstap biedt een thuis aan jongeren die nog geen thuis hebben.

Lees hier meer over Den Haag: https://www.maraprojecten.nl/projects/maatjesproject-opstap/

En hier over Rotterdam: https://www.maraprojecten.nl/projects/opstap-rotterdam/

Kijk hier voor het filmpje dat we maakten voor het Appeltje van Oranje: https://tinyurl.com/3jvu9x3a

Koning Willem-Alexander
De prijzen worden in mei uitgereikt door Koning Willem-Alexander, omdat 2022 een lustrumjaar is. In andere jaren neemt Koningin Máxima de uitreiking voor haar rekening. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds wil dat niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom versterken en verbinden zij organisaties, vrijwilligers en donateurs die bijdragen aan een verbonden samenleving. Zij doen dit dankzij steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, onze Vrienden en diverse andere partners. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.