OPstap voor dak- en thuisloze jongeren naar finale van Appeltjes van Oranje 2022

OPstap Rotterdam en OPstap Den Haag zijn door naar de finale van het Appeltje van Oranje! Op de pitchdag mochten 39 genomineerde projecten hun initiatief pitchen. Onze pitch werd gehouden door Marc Bollerman en Cassandra van Es (een OPstap deelneemster). Samen wisten zij de jury te overtuigen van hoe mooi en waardevol OPstap is. We zitten nu bij de laatste 10!
In maart heeft het Oranjefonds meegelopen met OPstap. We hopen dat zij hierdoor nog enthousiaster zijn geworden van ons initiatief.

Op 12 mei zijn we, net als alle andere genomineerden, uitgenodigd op Paleis Noordeinde waar het beschermpaar Koning Willem Alexander en Koningin Maxima ons ontvangt en de uitreiking van de Appeltjes van Oranje plaatsvindt. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro.
U kunt de uitreiking van de Appeltjes op 12 mei vanaf 14.00 uur live volgen via deze link.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Kansengelijkheid voor álle jongeren. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die zich inzetten om alle jonge mensen gelijke kansen te geven en controle te laten nemen over het eigen leven. Want kansenongelijkheid is een urgent probleem in onze samenleving, dat door de coronacrisis groter is geworden. Dat vindt het Oranje Fonds en wij zijn het daar van harte mee eens.

OPstap voor dak- en thuisloze jongeren
OPstap is een project van Stichting Mara dat al vele jaren activiteiten organiseert voor dak- en thuisloze jongeren in Den Haag en Rotterdam. Door jongeren even weg te laten zijn uit de wereld van hulpverleners en maatschappelijke opvang en ze samen op te laten trekken met jongeren die als vrijwilliger meedoen, gaat het even niet meer over problemen, maar over kansen en dromen. OPstap biedt een thuis aan jongeren die nog geen thuis hebben.

Lees hier meer over Den Haag: https://www.maraprojecten.nl/projects/maatjesproject-opstap/

En hier over Rotterdam: https://www.maraprojecten.nl/projects/opstap-rotterdam/

Kijk hier voor het filmpje dat we maakten voor het Appeltje van Oranje: https://tinyurl.com/3jvu9x3a

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds wil dat niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom versterken en verbinden zij organisaties, vrijwilligers en donateurs die bijdragen aan een verbonden samenleving. Zij doen dit dankzij steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, onze Vrienden en diverse andere partners. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.