Opvoeding en leven tussen twee culturen

Op donderdag 12 april was er voor de tweede keer dit jaar een Maatschappelijke
Kerk bijeenkomst over Opvoeding tussen verschillende culturen, georganiseerd door de HUB Geloof in Den Haag in samenwerking met PEP.

Ongeveer 25 aanwezigen luisterden eerst naar een interview van twee jongeren uit twee verschillende kerken door Shirleni. Waar voel je je thuis? Word je anders/strenger opgevoed dan Nederlandse kinderen? Worden jongens en meisjes op dezelfde manier behandeld?

Vervolgens was er een inleiding van Shurendly Maduro van de Bethel International Ministries en van Vincent Gambrah van Afro-Euro. In de daarop volgende discussie inventariseerden we de thema’s die belangrijk zijn als het gaat om Opvoeding tussen twee culturen: Gevoel van welkom, Prestatiedruk, Communicatie – wederzijds/openheid/acceptatie, Opvoeding en één ouder gezin, Seksuele voorlichting, Angst voor de hulpverlener/durven hulp te vragen, Disciplinering en het belang van Voorbeeldfiguren.

Op de werkconferentie voor leden van Internationale en Migranten Kerken “Positief Opvoeden en Third Culture Kids”, gepland op 26 mei a.s., zullen deze onderwerpen verder worden besproken. Kik hier voor meer informatie en aanmelden.