Opzet WegWijs in 010 geslaagd

ROTTERDAM – De afgelopen maanden zijn 34 kinderen (tussen de 12 en 18 jaar) die nog maar kort in Nederland wonen, in groepjes wekelijks op pad gegaan in Rotterdam. Elk groepje werd begeleid door twee Social Work studenten.  Met bijna alle kinderen, de studenten en de Internationale Schakelklas locaties (ISK’s) is het project geëvalueerd en de uitkomst is heel positief.

De kinderen (die allemaal les volgen op een ISK) vonden het heel leuk om in een groepje op pad te gaan. De studenten hadden veel aan het samen kunnen voorbereiden en begeleiden van de ISK leerlingen. De mentoren op de ISK’s hoorden wekelijks enthousiaste verhalen van de leerlingen en zagen ze zelfverzekerder worden. Wij zagen wekelijks de verslagen en foto’s van de studenten binnenkomen en genoten van de activiteiten die zij voor de leerlingen bedachten.

Naast ‘gewoon’ leuke activiteiten, als de Euromast op, een tochtje met de Spido en lasergamen, leerden de ISK leerlingen bijvoorbeeld ook hoe een Paasontbijt eruit ziet (en smaakt J), zelf een winkel inlopen om te vragen naar een baantje, op straat op mensen afstappen en leerden ze hun mening geven. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de vele leuke en zinvolle activiteiten die ze wekelijks hebben ondernomen.  Het was mooi om tijdens de evaluatie met de ISK leerlingen te horen dat de meesten zich nu veel beter thuis voelen in Rotterdam. Met alle studenten en leerlingen hebben we het project afgesloten met een knalfeest op een van de ISK locaties. Nu eerst vakantie en dan op naar het 2e WegWijs in 010 jaar!