Pop-Up Aids Expo

ROTTERDAM – Drie dagen lang stond de Pop-up Aids Expo op het Schouwburgplein. Een container met verhalen van mensen met hiv uit verschillende werelddelen. En wij waren erbij: hiv010, enkele samenwerkende Rotterdamse organisaties op het gebied van hiv & aids.

Mara had de kans gegrepen om de indrukkende Pop-up Aids Expo uit te nodigen om naar Rotterdam te komen en ondertussen de samenwerkende partners geënthousiasmeerd om mee te werken.

Als samenwerkende partners hebben we iets prikkelends proberen te bedenken dat mensen aan het denken zou zetten. Het zijn fietszadelhoesjes geworden met de tekst: ‘Durf jij op mij te rijden? #stopHIVstigma’. De achterliggende gedachten is onder andere dat tegenwoordig het virus niet overdraagbaar is als het onderdrukt wordt door de medicatie, oftewel N=N (niet detecteerbaar = niet overdraagbaar). Het was een prettige manier om met mensen in gesprek te gaan over hiv en het stigma dat er aan vast kleeft. Zou je iemand afwijzen vanwege de hiv?

Het was een groot succes, uiteindelijk hebben we 900 fietszadelhoesjes uitgedeeld. De impact ging ook nog verder dan de bezoekers. Zo ontstond de volgende discussie op facebook:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156055483407740&set=a.155736682739.119236.539562739&type=3&theater