Reisbureau voor minima zoekt nieuwe ‘reisleider’

Rita’s Reisbureau organiseert vakanties voor mensen met een krappe beurs. Dat doet zij door mensen die wat over hebben te koppelen aan mensen die weinig hebben. Bijvoorbeeld door eigenaren van caravan of vakantiehuisje te vragen deze een week gratis af te staan. Rita’s Reisbureau is in 1998 opgericht door Stichting Mara (destijds KCW). Inmiddels is het al lang een zelfstandig stichting, maar één die we nog altijd een warm hart toedragen.

HET EINDE DREIGT
Om gezondheidsredenen moet de huidige directeur, Bas van Es, stoppen met zijn werk voor Rita’s Reisbureau. De stichting is dus naarstig op zoek naar een nieuwe onbezoldigd directeur. Wanneer zich niet snel een geschikte sollicitant meldt, dreigt Rita’s Reisbureau namelijk kopje onder te gaan. ,,Dat zou doodzonde zijn”, aldus de huidige directeur, die stelt dat de noodzaak voor een reisbureau voor minima nog altijd onverminderd groot is.

Wat je daarvoor terugkrijgt? Van Es: ,,Vooral een warm gevoel. Het voelt goed om mensen die wat over hebben te koppelen aan mensen die het wat minder hebben. Ook stemt het je wereldbeeld wat positiever. Het is fijn om te weten dat er in Nederland ook nog een hoop mooie dingen gebeuren.”

SOLLICITEER
Dus lijkt het je leuk om vanaf januari aan de slag te gaan om minima een lekker weekje weg te verzorgen? Stuur dan zo snel mogelijk je sollicitatie naar Ron van Leeuwen, ronvanleeuwen.email@gmail.com.

Voor meer informatie over Rita’s Reisbureau, klik hier. Of bekijk hier het artikel over de zoektocht naar een nieuwe directeur in de METRO van 21-11-2018.