Revius in actie voor WegWijs in 010

ROTTERDAM – Tien havo/vwo-leerlingen van het Wartburg college, locatie Revius, zijn de uitdaging aangegaan om in tijden van corona een leuke middag te organiseren voor jonge nieuwkomers in Rotterdam. Om dit te realiseren werkte project The Challenge van Stichting Mara samen met WegWijs in 010.

De scholieren hebben tijdens de workshops van The Challenge nagedacht over de kwaliteiten die zij zelf bezitten en hoe zij die in kunnen zetten voor de doelgroep. Dit resulteerde uiteindelijk in een divers programma, waarbij de jongeren van WegWijs in 010 aan diverse activiteiten konden deelnemen. Variërend van bounceball, basketbal tot schilderen en houtbewerking. Zo was er voor ieder wat wils.

De uiteindelijke reacties waren zeer positief. Zo zei een deelnemer van WegWijs in 010: “Ik ben blij dat ik erbij mocht zijn. Volgend jaar ga ik van de ISK naar een gewone school met alleen Nederlanders. Ik was een beetje zenuwachtig om te gaan, maar nu niet meer, Nederlandse jongeren zijn heel aardig!”

Ook de scholieren van het Revius waren tevreden over hoe de dag verlopen was. Een van hen zei hierover: “Toen de groep aankwam was er meteen een leuke sfeer. Het was leuk om te zien dat ze het naar hun zin hadden. Wat ik ervan geleerd heb is dat zo’n actie een goede vorm is om contact te leggen met anderen.”

Kortom, een geslaagde dag waarbij zowel de deelnemers van WegWijs in 010 als de deelnemers van de Challenge door middel van leuke activiteiten hebben kunnen kennismaken met leuke jongeren waar ze, naar eigen zeggen, normaal gesproken niet zo snel mee in aanraking zouden komen.