Meer zelfvertrouwen door te schaatsen met WegWijs in 010

ROTTERDAM – Van beats maken tot bowlen en van schaatsen tot film kijken. De coaches van WegWijs in 010 zijn alweer volop aan de slag met het verzinnen en uitvoeren van leuke en zinvolle activiteiten voor jonge migranten. Op deze manier werken zij aan het verbeteren van de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de jongeren.

Hier volgt een stukje uit een verslag van een van de coaches, waarin mooi naar voren komt hoe zij hun best doen de jonge immigranten zich meer thuis te laten voelen in deze mooie stad. Dit doen ze door de jongeren bijvoorbeeld mee op pad te nemen naar een plek waar ze nog nooit geweest zijn, waar ze nieuwe ervaringen kunnen opdoen, een stukje van de Nederlandse cultuur leren kennen en vragen kunnen stellen over praktische zaken die hen bezighouden. Ook de band die de coaches met de jongeren opbouwen is hierin belangrijk.  In onderstaand voorbeeld besloten de coaches naar de schaatsbaan Rotterdam te gaan:

“Aangekomen bij de schaatsbaan gaf iedereen zijn schoenmaat op. Nadat iedereen dat had gedaan konden de jongeren de baan op. Makkelijk vonden ze het niet, wat natuurlijk erg logisch was omdat weinig dingen soepel verlopen als je het voor het eerst doet. Hilal ging als eerste de baan op en wat deed hij het goed. Hij was totaal niet bang om te vallen, ook al struggelde hij hier en daar. Hij werd steeds beter.
We hielpen de jongeren die nog niet durfde en zo ging iedereen het ijs op. Sommige met een stoeltje als steunpilaar, sommige vonden het veiliger om dichtbij de rand te schaatsen en sommige probeerde zonder hulpmiddelen. Een ding is zeker en dat is dat ze het allemaal goed deden. Wat waren we trots op ze!

Tijdens de activiteit kreeg Bara een belangrijk mailtje. Hij was uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Hij wist echter niet zo goed hoe dat gaat. We zijn even met hem gaan zitten en hebben hem aan de hand van voorbeelden uitgelegd van hoe zo’n gesprek in zijn werk gaat. Hij was blij met deze uitleg en heeft nu wat meer zelfvertrouwen om het sollicitatiegesprek te gaan doen.

Aan het einde toen iedereen moe was dronken we met z’n allen chocolademelk met slagroom. Dat hadden ze wel verdiend! Andaleeb  gaf aan dat ze er nog een keer naartoe wilde gaan met dezelfde groep. Wat was de sfeer toch fijn. Iedereen verliet de schaatsbaan met een glimlach en ik weet zeker dat het een mooie ervaring voor de jongeren is geweest!” – Nisrin (coach WegWijs in 010)

De coaches zullen nog tot aan de zomervakantie wekelijks op pad gaan met de jonge nieuwkomers. WegWijs in 010 is altijd op zoek naar enthousiaste jongeren die het leuk vinden om jonge immigranten hun weg te helpen vinden in Nederland. Ben jij ook geïnteresseerd om mee te doen? Stuur een mail naar karina@maraprojecten.nl.