Start Pastors en taal

DEN HAAG – Op zaterdag 7 december 2019 ging het project Pastors en taal van start. 15 Nederlandstalige predikanten en pastors met een migratieachtergrond namen deel aan de startbijeenkomst in het Stadsklooster in Den Haag. Trainster Leontine Keijzer-Gango, expert in interculturele communicatie, vroeg alle deelnemers zich te introduceren aan de hand van een voorwerp. Op een kleurig kleed uit Burkina Faso deelden de pastors en predikanten hun persoonlijke items. Zo leerde de groep elkaar beter kennen. De trainster gaf daarop een toelichting op de dimensies waarop culturen van elkaar kunnen verschillen. Zo kregen de aanwezigen meer inzicht in verschillende stijlen van communicatie.

Project
In het project Pastors en taal trekken Nederlandstalige predikanten en pastors met een migratieachtergrond een half jaar intensief met elkaar op. In teamverband oefenen ze de Nederlandse taal, bereiden samen een preek voor of bezoeken een welzijnsorganisatie in de wijk. Het project Pastors en taal heeft tot doel:

  • verbetering van beheersing van de Nederlandse taal voor internationale en migrantenpastors.
  • samen de sociale kaart te verkennen van maatschappelijke instanties, welzijnsorganisaties en hulpverlening in de regio.
  • gestalte geven aan intercultureel contact tussen pastors en hun kerkgemeenschappen in Den Haag e.o.

De teams worden ondersteund door een NT2 docente.

Organisatie
Pastors en taal in Den Haag is een samenwerkingsproject van het Missionair Platform Den Haag, de Council of International Churches in Den Haag en de HUB- geloof in Den Haag van Mara en Stek. Meer informatie of deelnemen aan het project? Neem contact op met andrea@maraprojecten.nl