Start WegWijs in 010

ROTTERDAM – Afgelopen week vonden de eerste ontmoetingen plaats tussen de vrijwilligers, studenten en jonge nieuwkomers van ISK-scholen. De eerste indruk is goed en ik ben heel trots op hoe de studenten en vrijwilligers zich ingezet hebben om de eerste kennismaking tot een succes te maken.

Taalbarrières werden overwonnen met behulp van kennismakingsspellen. Er is veel gepraat en gelachen, maar ook al persoonlijkere dingen met elkaar gedeeld. Een student vertelde: ‘Wat ik het leukst vond van de middag was het moment waarop we 2 mensen naast ons een compliment moesten geven, het meisje dat naast mij zat had een best negatief beeld over haarzelf. Ze beschreef haarzelf als ‘’irritant’’ en ‘’vervelend’’ en ook door haar familie zelf. Terwijl ze in mij ogen een best stil en verlegen meisje was.
Ik vond het op dat moment nodig om tegen haar te zeggen dat mijn eerste impressie van haar helemaal niet irritant en vervelend was, maar dat ik haar een heel lief en leuk meisje vond. De verlegen glimlach die ze op haar gezicht kreeg heeft best wel mijn dag gemaakt, omdat je aan haar zag dat ze dit complimentje nodig had.’ -Franchelie ( studente Albeda College)

Bovenstaand verhaal is een mooi voorbeeld van hoe dit project bijdraagt aan het versterken van het zelfvertrouwen van de jonge nieuwkomers.

De komende 12 weken gaan er in totaal 10 groepjes studenten, vrijwilligers en ISK-leerlingen met elkaar op pad. Samen ontdekken ze de stad, maken ze kennis met elkaars cultuur, oefenen ze de Nederlandse taal en hebben hopelijk vooral heel veel plezier samen!