Terug- en vooruitblik OPstap Rotterdam

ROTTERDAM – OPstap Rotterdam heeft sinds een paar weken een nieuwe lunchplek in het Wijkpastoraat oude Noorden. Het is een erg gezellige en knusse plek waar we eens in de twee weken met veel plezier samen koken en lunchen. Bij een van de lunches kwam de sint langs met een enorme stapel cadeautjes! Door middel van een dobbelspel werden alle cadeautjes verdeeld.

Verder hebben we diverse activiteiten gedaan in de avonden zoals lasergamen, bootcampen, schaatsen en een spelletjesavond. Daarnaast zijn we ook een aantal keer naar het theater geweest. Voor veel jongeren een onbekend terrein. Zij waren erg enthousiast over de voorstellingen!

De komende weken staan poolen en glow in the dark midgetgolf op het programma. Maandag 24 december houden we een kerstlunch met een heus 3-gangenmenu.

Maandag 31 december is OPstap een dagje ‘vrij’.

Een aantal jongeren van OPstap gaan de nieuwjaarsborrel van Mara, SKIN en Samen 010 helpen realiseren, door de catering te doen en de op- en afbouw. Jongeren worden daarbij begeleid door vrijwilligers.

Zeer binnenkort is ook het OPstap Academy promotiefilmpje af. In dat filmpje vertelt onze vrijwilligster Stephanie (tevens ex-dakloze jongere) haar verhaal en waarom het zo belangrijk is dat dakloze jongeren kansen krijgen. We hopen hiermee werkgevers enthousiast te maken om onze jongeren een werk-/leerplek aan te bieden.