The Challenge gaat weer van start

Rotterdam – Via The Challenge worden tieners van 12-18 jaar uitgedaagd om na te denken over hoe een goede samenleving eruit ziet, om daar vervolgens een concrete bijdrage aan te leveren. Met behulp van een jongerencoach zullen zij in teamverband een actie bedenken en uitvoeren om hun steentje bij te dragen aan de maatschappij. Zaterdag 14 december 2019 is de officiële kick-off voor het eerstvolgende Challenge traject.

Vorig schooljaar zijn verschillende teams in actie gekomen voor o.a. eenzame mensen, kinderen in armoede, vluchtelingen en mensen in het ziekenhuis en de gevangenis. Bij de slotmanifestatie presenteren de teams hoe ze hun traject hebben ervaren, wat ze hebben gedaan en wat ze hebben geleerd. Er worden prijzen uitgedeeld aan elk team voor datgene waar zij in uitblonken. De hoofdprijs gaat naar het team met de beste houding en meest impactvolle actie. Zo heeft team ‘International Nerds’ samengesteld uit 6 leerlingen van het Wolfert de vorige keer gewonnen met hun inzet voor eenzame wijkbewoners. Zij hebben hen met hun actie daadwerkelijk uit hun isolement gehaald door ze aan elkaar te koppelen. We zijn uiteraard benieuwd met wat voor ideeën de nieuwe deelnemers zullen komen.

Aanmelden voor The Challenge kan nog steeds via Lea Sies; E: lea@maraprojecten.nl, M: 06-14603760, T: 010-4116085. Scholieren kunnen via dit project op een zinvolle en leerzame manier hun maatschappelijke stage vormgeven, maar alle tieners vanaf 12 jaar zijn welkom om mee te doen.

Meer informatie
www.thechallengerotterdam.nl