Twee keer koninklijke hulde voor Veelkleurige Religies!
ROTTERDAM – “Het heeft zijne majesteit behaagd…” Vandaag klonken die woorden maar liefst twee keer voor vrijwilligers betrokken bij project Veelkleurige Religies, dat al vele jaren ook door Mara wordt ondersteund. Sjanie van Maanen werd lid in de orde van Oranje Nassau voor haar jarenlange inzet om scholieren en studenten meer te laten ontdekken van de grote religies in Rotterdam. Marianne Vorthoren werd ridder in de orde van Oranje Nassau. Zij ontvangt die eer vooral om haar enorme inzet om de dialoog tussen moslims, christen en joden in Rotterdam en ver daarbuiten verder te brengen. Zij is voorzitter van het bestuur van Veelkleurige Religies.
 
De beide dames wisten van elkaar dat ze een lintje zouden krijgen, maar uiteraard niet van zichzelf. Zo ontstond de bijzondere situatie dat Marianne Vorthoren eerst nietsvermoedend Sjanie via Zoom toesprak nadat de burgemeester het lintje had opgespeld, en vervolgens een half uur later zelf te horen kreeg dat ook zij die eer te beurt viel. Omdat in Rotterdam niet alle mensen tegelijk de versierselen kunnen ontvangen (Corona), bleef het vandaag bij het bekendmaken van de toekenning. Burgemeester Aboutaleb zal de uitreiking woensdag aanstaande persoonlijk doen.
 
Mara feliciteert Sjanie en Marianne van harte: het is mede dankzij inzet van mensen zoals zij dat in Rotterdam gelukkig veel dialoog mogelijk is tussen mensen van allerlei levensbeschouwelijke kleur. Voor meer informatie over Veelkleurige religies: www.veelkleurigereligiesrotterdam.nl