Vacature: Geestelijk Verzorger voor mensen met hiv (16-24 uur)

Mara zet zich al jaren in voor mensen met hiv en aids in Rotterdam. Aandacht voor hiv is nog steeds hard nodig, want de groep mensen met hiv in Rotterdam groeit en is anders dan in de jaren negentig. Zo komen we steeds meer mensen met een migratieachtergrond tegen binnen wiens gemeenschap een taboe rust op het spreken over hiv.

Voor ons werk onder deze mensen zoekt Stichting Mara een geestelijk verzorger. Het betreft een functie voor 16-24 uur per week voor de duur van één jaar met uitzicht op verlenging.

Jouw werk
Ziekenhuizen en de GGD verwijzen mensen met hiv door naar Mara. Als geestelijk verzorger spreek je met hen over levensvragen, al dan niet religieus, waar zij mee worstelen.

Waar mogelijk breng je mensen in contact met anderen. Bijvoorbeeld in ons maatjesproject Positieve Krachten Bundelen waar mensen begeleid worden door vrijwilligers die zelf al langer met hiv leven. Als geestelijk verzorger ben je coördinator van dit project.

Twee keer per maand organiseren we een eetgroep waar mensen elkaar ontmoeten in een informele sfeer. Als geestelijk verzorger ben je daarbij aanwezig en ondersteun je de vrijwilligers in de organisatie.

The Group is een maandelijkse ontmoeting tussen jonge (msm) mannen vanuit verschillende culturele achtergronden. Onder jouw leiding bespreken ze hun angsten, gevoelens en hoop voor de toekomst.

Daarnaast organiseren we jaarlijkse met een aantal partners in de stad activiteiten rondom Wereld Aids Dag en maak je deel uit van een expertise groep binnen de HIV-alliantie.

Wie ben jij?
Geestelijk verzorgers bij Mara hebben een afgeronde opleiding Theologie of Humanistiek op minimaal HBO niveau of een vergelijkbare en voor de functie relevante opleiding en zijn geregistreerd in het beroepsregister SKGV. Dat verwachten we ook van jou.

Je maakt makkelijk contact met mensen met uiteenlopende culturele, religieuze of andere levensbeschouwelijke achtergronden. Je kunt daarom prima een gesprek in het Engels voeren. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je een open en accepterende houding hebt naar mensen uit de LHBTIQ+ gemeenschap waar veel van de deelnemers aan onze activiteiten deel van uitmaken.

Verder zijn we vooral op zoek naar mensen die kennis van en ervaring met het werken met migranten, op het terrein van seksuele gezondheidszorg en het werken met vrijwilligers. Kennis van (christelijke) levensbeschouwelijke organisaties en hun gedachtegoed is een pré.

Verder ben je redelijk flexibel in je werktijden. Zo af en toe wordt van je verwacht dat je buiten kantooruren werkt of in het weekend.

Ons aanbod
De functie van geestelijk verzorger is ingeschaald in schaal 10 van de CAO Sociaal Werk. Ook alle andere zaken in de cao zijn van toepassing op de functie.

Bij Mara heb je 16 collega’s die met passie werken voor mensen in kwetsbare posities. Bijvoorbeeld dak- en thuisloze jongeren, ouderen met verlieservaringen en mensen met een migratieachtergrond. We weten ons daarbij geïnspireerd door het katholiek sociaal denken.

Als het werk je aanspreekt en je past in het profiel mail dan een motivatiebrief met cv te naar Arjan Klein, directeur Stichting Mara (arjan@maraprojecten.nl). Wil je meer weten? Floor van Orsouw (geestelijk verzorger in Rotterdam) staat je graag te woord. Je kunt haar bereiken via 06 52 15 24 40

Solliciteren kan tot en met 15 maart 2024.