(Gesloten) Vacature Vrijwilligers- /projectcoördinator voor project dak- en thuisloze jongeren in Den Haag (20 uur)

Stichting Mara is voor haar vestiging in Den Haag per 1 december 2020 op zoek naar een Vrijwilligers-/projectcoördinator (m/v) voor het project OPstap Den Haag, een activiteitenproject met en voor dak- en thuisloze jongeren (18-26 jaar). De Vrijwilligers-/projectcoördinator is verantwoordelijk voor het begeleiden van 10-15 vrijwilligers en stagiair(s) bij het organiseren van de wekelijkse activiteiten van OPstap voor jonge dak- en thuislozen in Den Haag (o.a. lunchen op maandag en uitjes op woensdagavond). Het gaat om 20 uur per week voor 1 jaar met zicht op verlenging.

Stichting Mara werkt al meer dan 10 jaar met dak- en thuisloze jongeren in Den Haag. Voor deze doelgroep organiseren wij iedere week laagdrempelige, sociale activiteiten. Vrijwilligers gaan voorafgaand aan elke activiteit naar de locaties in de stad om jongeren mee te vragen. Jongeren komen zo in contact met jonge vrijwilligers en ontmoeten mensen buiten de wereld van de opvang en hulpverlening. (https://www.maraprojecten.nl/projects/maatjesproject-opstap)

Taken
De Project/vrijwilligerscoördinator werkt samen in een team met een projectmedewerker, stagiair(s) en vrijwilligers, en richt zich op de volgende taken:
• Werven, selecteren, trainen en begeleiden (o.a. via intervisie) van vrijwilligers.
• Coachen van en delegeren aan vrijwilligers bij het voorbereiden en organiseren wekelijkse (groeps)activiteiten.
• Aannemen en begeleiden van HBO-stagiairs.
• Teambuilder en sparringpartner voor projectmedewerker en stagiairs.
• Opbouwen en onderhouden van een netwerk met maatschappelijke organisaties en daarmee afspraken maken voor samenwerking.
• Monitoren van projectdoelen, -administratie en financiën, bijhouden van logboek, verslagen, etc.
• Bijdragen aan projectplan en evaluatie.

Profiel
We zoeken een spontane en communicatieve teambuilder met improvisatietalent:
– Met een afgeronde HBO Social Work (jongerenwerk) of vergelijkbare opleiding.
– Met ruime ervaring in het jongerenwerk, ook als vertrouwenspersoon.
– Communicatief, legt makkelijk contacten met jongeren, vrijwilligers en stagiairs, maar ook met (opvang)instellingen en gemeente.
– Bereid om flexibel te werken: vrijwilligers kunnen ook buiten kantooruren bij je terecht. Beschikbaarheid op maandagmiddag en woensdagavond is een voorwaarde.
– In bezit van rijbewijs en auto is een pre.
– Herkent zich in de missie en visie van Mara en haar levensbeschouwelijke achtergrond (zie: https://www.maraprojecten.nl/over-mara/missie).
– Kennis van de wereld van maatschappelijke opvang en hulpverlening. Bij voorkeur bekend met het netwerk in Den Haag e.o.

We bieden:
• Een uitdagende baan in Den Haag.
• Betrokken collega’s en een prettige werksfeer.
• Inschaling in schaal 8 van de CAO Sociaal Werk (bruto aanvangssalaris tussen € 2.763,= en € 3.864,= bij een fulltime aanstelling, afhankelijk van ervaring).

Stuur voor 1 november 2020 per mail een motivatiebrief met CV en de contactgegevens van minimaal 1 persoon aan wie we om referentie kunnen vragen naar Stichting Mara, t.a.v. Marc Bollerman, marc@maraprojecten.nl.

Stichting Mara is een instelling voor maatschappelijk activeringswerk in de provincie Zuid-Holland. Mara initieert en ondersteunt projecten waarin vrijwilligers zich inzetten voor kwetsbare of achtergestelde groepen in de samenleving (zie voor een overzicht van de projecten: www.maraprojecten.nl).

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met: Anne Ruth Dingemanse 06-14603760.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.