Veel enthousiasme voor Veelkleurige Religies in Den Haag

DEN HAAG – Nu de beperkingen rondom corona voorbij zijn, hebben scholen het project Veelkleurige Religies in Den Haag opnieuw ontdekt. De zomer netwerkborrel van Stichting Mara in september 2022 was het moment dat bekend werd gemaakt dat de rondleidingen via Veelkleurige Religies Den Haag officieel weer ingepland konden worden. Via de mail en de telefoon kwamen daarna meteen aanmeldingen van drie scholen binnen. Inmiddels zijn er al een aantal bezoeken geweest en er staan nog een vijftal gepland.

Het meest recente bezoek was begin februari met het Antoniuscollege uit Gouda die in twee dagen met acht klassen op bezoek ging bij een moskee, een katholieke kerk en een synagoge. Zowel de leerlingen als docenten vonden het erg interessant. Naast het bezoeken van gebedshuizen liepen ze ook de Joods Historische Route in het centrum van Den Haag.

Ook de reacties van de gebedshuizen waren leuk. Zo mailde achteraf een vrijwilliger uit een moskee: “Bedankt nogmaals voor de interesse, voor het bezoeken van de moskee. De rondleiding is goed gegaan. De leerlingen deden goed mee en stelden meerdere vragen.” De Imam van een andere moskee gaf nog aan dat als er nog vragen waren, de school altijd nog bij hem terecht kon. De rondleider van een katholieke kerk vertelde: “Zowel gisteren als vandaag leuke groepen gehad. Enthousiast, aandachtig luisterend en verbaasd over het interieur van de kerk. Ze hebben er zeker wat van opgestoken.”

Geïnteresseerden in rondleidingen kunnen terecht bij Shirleni Blanken via shirleni@maraprojecten.nl. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met het organiseren van de bezoeken. Zie hier de vrijwilligersvacature.