Veelkleurige Religies Den Haag

DEN HAAG – Sinds 2019 is er ook in Den Haag de mogelijkheid voor schoolklassen om op één dagdeel maximaal drie gebedshuizen te bezoeken. Mara is deze activiteit gestart om meer kennis en daarmee ook meer begrip te creëren tussen aanhangers van verschillende geloofsovertuigingen.

Het Edith Stein College was enthousiast over het aanbod en stuurde woensdag 11 en donderdag 12 december in totaal 8 klassen op pad. Elke klas bezocht 3 gebedshuizen. Tussen de bezoeken door had men een half uur om lekker buiten in de frisse lucht te lopen van het ene gebedshuis naar het andere.

In een gebedshuis vertelde een gids over de grote lijnen van het betreffende geloof. De leerlingen kregen een rondleiding door het gebedshuis en er werd gewezen op speciale plekken in de gebedsruimte.

De nieuwsgierigheid van de leerlingen werd duidelijk geprikkeld. Er werden veel vragen gesteld, zoals of het Hindoeïsme één of meer goden heeft, en of een boeddhist een atheïst is omdat hij/zij niet in god gelooft. Wat je moet doen om moslim te worden. Over de positie van vrouwen en homo’s. Over het leven na de dood enz. enz.

Docenten en veel van de leerlingen waren enthousiast over deze activiteit. De school denkt er nu al over na om volgend jaar weer een bezoek te organiseren samen met Veelkleurige Religies Den Haag.