VIP-training in Corona-tijd

ROTTERDAM – Toen ons in het vroege voorjaar de Corona-crisis overviel en grote delen van Nederland in lockdown gingen, was het ook gelijk afgelopen met de geplande VIP-training. De VIP-training (Van Idee naar Project) leert en helpt actieve vrijwilligers een eigen project te schrijven en hiervoor de middelen te zoeken.

Later bleek dat het nog wel even gaat duren voor wij onder de oude omstandigheden kunnen werken. We hebben de kandidaten voor de VIP-training gevraagd, en allen waren goed te vinden voor een zomertraining. Een training met dezelfde doelen en werkwijze, maar twee keer zo snel.

Dat werd dus hard werken voor de zes deelnemers. Het resultaat mag er zijn. 4 complete plannen, klaar om ingediend te worden bij fondsen en overheid, en twee plannen die nog niet af zijn, maar veel potentie hebben.

Een spreekuur en taallessen voor Dominicanen in Rotterdam, en één voor Franssprekende Afrikanen in Den Haag. Een make-over van Salon d’Afrique naar Auberge d’Afrique. Een informatieve website voor Latijns-Amerikaanse vrouwen die naar Nederland komen voor de liefde. Een ‘Migrantenhut’ waar migranten met Afrikaanse wortels terecht kunnen voor goede integratie én voor hun wortels. En een fietsschool, voor alle Hagenaars die (nog) niet kunnen fietsen.

In het najaar wordt de volgende VIP-training gegeven. Informatie bij Ron van Leeuwen, 06-41535319 of ron@maraprojecten.nl