Vrouwenpower

ROTTERDAM – Sinds dit jaar organiseert Stichting Mara bijeenkomsten voor vrouwen die leven met hiv. Eén keer in de twee maanden komen zij samen om ervaringen uit te wisselen, elkaar te steunen en van elkaar te leren. Onder begeleiding van geestelijk verzorger Floor is er een groepsgesprek, een creatieve workshop (zoals collages, Afrikaanse maskers, dans) en een gezamenlijke lunch.

Het is een plek waarin lotgenoten in alle veiligheid en rust kunnen spreken over wat hen bezighoudt. Vrouwen vinden herkenning bij elkaar als het gaat om leven met een ziekte waar nog altijd een stigma aan kleeft. Welke rol speelt hiv in mijn leven? Aan wie vertel je er wel over en aan wie niet en waarom? Hoe is mijn zelfbeeld? Hoe kan ik goed voor mezelf zorgen? Waar put ik kracht uit? Hoe wil ik mijzelf ontwikkelen? Dit soort vragen komt aan bod.

In het creatieve gedeelte kunnen de deelnemers ontspannen en in het hier en nu bezig zijn. Zo komen zij even los van kopzorgen en ontstaat er ruimte voor inspiratie en nieuwe inzichten. Verder is het een gezellig samenzijn met lekker en voedzaam eten.

Neem voor meer informatie contact op met: Floor van Orsouw, M: 06-52152440, T: 010-4116085, E: floor@maraprojecten.nl

 

Afbeelding: collages maken op Internationale Vrouwendag