Wartburg gaat The Challenge weer aan

ROTTERDAM – Ook dit schooljaar doet het Wartburg college, locatie Revius weer mee met het jongerenproject The Challenge. Dit keer met de uitdaging voor de leerlingen om in actie te komen voor een kwetsbare doelgroep waar ze zelf nooit mee in aanraking zijn gekomen. Bijvoorbeeld daklozen of gevangenen. ‘Ze moeten uit hun comfortzone komen’ was de opdracht vanuit de Maatschappelijke Stage coördinator van de school. Zo zijn de teams dit jaar gemixt. Elk team bestaat uit 6 leerlingen, waarvan 2 uit 3 MAVO, 2 van 4 HAVO en 2 van 4 VWO. Dus ook het team waar ze mee samenwerken is bedoeld om hen uit hun comfortzone te halen, aangezien de meesten niet met hun eigen klasgenoten aan de slag gaan.

Op 14 oktober was de Challenge Kick-off bij hen op school. De leerlingen hebben kunnen kennismaken met de inspiratie van het project namelijk het Christelijk of Katholiek Sociaal Denken: een visie op goed samenleven waarbij ieder mens telt, niemand voor zichzelf leeft, ieder bouwt mee vanuit eigen kracht en we zorgen voor elkaar. Vanuit deze gedachte gaan ze in teamverband en onder leiding van een coach aan de slag om iets te bedenken wat mensen in kwetsbare posities tot steun zal zijn. Sommige teams hebben al heel enthousiast een doelgroep gekozen waarvoor zij zich in willen zetten o.a. tienermoeders, ouderen met dementie en drugsverslaafden. We zijn benieuwd naar de ideeën van alle teams.

De nieuwe coaches zijn op 9 oktober bijeengekomen voor een training over het project. Daarmee zijn ze toegerust om een groepje leerlingen te begeleiden en inmiddels ook met hun taak gestart.

Wel zijn we voor dit traject dat duurt tot de kerstvakantie 2021 nog dringend op zoek naar een aantal coaches. Ben jij of ken jij iemand die het leuk lijkt om in actie te komen met een groep middelbare scholieren, zie hier de vrijwilligersvacature.