WegWijs in 010 weer op pad

ROTTERDAM – WegWijs in 010 is een project waarbij twee studenten sociaal werk vier of vijf leerlingen van de ISK wegwijs maken in Rotterdam door middel van leuke activiteiten en excursies. Hoe kunnen we dit nog doen tijdens deze lockdown? Wat voor activiteiten zijn nog mogelijk? Dat waren de afgelopen weken de meest gestelde vragen.

De strenge maatregelen vragen veel van de creativiteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen van de studenten die de ISK-leerlingen begeleiden. Een leerzaam proces. Dit doen ze goed. We zijn ontzettend trots op wat de studenten de afgelopen weken ondanks de beperkingen hebben bereikt. Veel van de ISK- leerlingen zaten iedere week weer klaar om mee te doen met de online activiteiten die georganiseerd werden. Van Bingo, tot online knutselen, Scrabble, 30 seconds, Ren je rot, Kahoot. Zo ongeveer alles wat je kan bedenken is gedaan. Heel erg leuk om te zien.

Toch zijn er grenzen aan het online contact en wat zowel de ISK-leerlingen als de studenten het allerliefst willen is weer lekker samen op pad om leuke dingen te doen en de stad te verkennen. Gelukkig kunnen nu langzaam maar zeker de fysieke activiteiten weer opgestart worden. We mogen weer workshops organiseren in de lokalen van de ISK-scholen en het mooie weer van de afgelopen week leende zich voor een sport activiteiten in het park en een wandeling
langs street-art in Rotterdam. Heel fijn dat er nu weer iets meer mogelijkheden zijn om activiteiten te doen die niet online zijn. Want hoe leuk de online activiteiten ook zijn, het kan nooit op tegen elkaar in het echt zien!

Nog een ander leuk nieuwtje: vanaf nu is Wegwijs in 010 ook op instagram te vinden via www.instagram.com/wegwijs010/ !