Wereld Aids Dag 2017

ROTTERDAMWereld Aids Dag was dit jaar weer een groot succes. Het enthousiaste team van vrijwilligers vanuit verschillende organisaties, waarbij Mara de coördinatie doet, blijft alsmaar groeien. Van het enthousiasme hebben we de vruchten geplukt. In plaats van Wereld Aids Dag is het Wereld Aids Week geworden. Beginnend bij de vrijdag Mara eetgroep voor mensen met hiv, de hiv borrel, een prep forumdiscussie, de publieksactie op 1 december en afgesloten met een prachtige film (120 bpm) en een borrel aangeboden door het COC.

Op de publieksactie hebben we op de vlasmarkt wel 500 tasjes met informatie en gadgets uitgedeeld over soa’s en hiv. Veertig mensen hebben een hiv sneltest gedaan, waarbij niemand positief werd getest, tot zeer grote opluchting van enkele mensen die zich hebben laten testen.

De voorbereidingen voor onze volgende actie met dit collectief worden al weer voorbereid! Dit collectief bestaat uit: Maasstad Ziekenhuis, Erasmus Medisch Centrum, het COC, Stichting Humanitas, Stichting Hiv Portaal, Stichting het Rode Lint, de Rotterdamse hivborrel en natuurlijk Stichting Mara.