Workshop ‘Filmen met je smartphone’ via DWARS

Rotterdam – Stichting Mara, SPIOR en SKIN Rotterdam geven in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd samen vorm aan het project DWARS: Door Warme Aandacht Rotterdam Sterker. Deelnemers zijn jongeren van 14-30 jaar met verschillende achtergronden die samenwerken om zich in te zetten voor de stad Rotterdam. Zij kunnen meedoen met de workshop ‘filmen met jouw smartphone’ en ontvangen hiervoor een certificaat. Zo leren ze hun DWARS avontuur in beeld te brengen en inspireren ze anderen om ook in actie te komen.

De workshopgevers Davidson Rodrigues en Rob Freijssen hebben een trainingsprogramma ontwikkeld waarin mensen zonder veel ervaring kunnen leren om professionele video’s te maken. Filmen, monteren en storytelling en dat alles op één en hetzelfde apparaat. Deze werkwijze is toepasselijk voor o.a. produceren van event rapportages, interviews, promotionele content of vloggen. Tijdens deze korte workshop maken de jongeren kennis met het fenomeen professioneel filmen met je smartphone, ontvang ze tips & tricks en maken ze zelf een eenvoudige korte video.

De workshops vinden plaats op 3 en 24 oktober, 4 en 21 november, 4 en 16 december, 9 en 30 januari en 14 en 27 februari. Je kunt aanschuiven op een datum die jou uitkomt. Als je je opgeeft, hoor je waar je moet zijn.

Wij nodigen alle jongeren uit om hun verhaal te delen, te laten zien wat hun passie is, wat hun talenten zijn en wie zij zijn als persoon. Via deelname aan DWARS kunnen jongeren gratis meedoen met de workshop, vervolgens gaan de deelnemers aan de slag en inspireren ze andere jongeren om Door Warme Aandacht Rotterdam Sterker te maken. Ga ook DWARS! Voor meer informatie of om aan te melden neem contact op met Shirleni Blanken via shirleni@maraprojecten.nl of 06-39831945 (ook WhatsApp).