Zes jongerenteams in actie via The Challenge

ROTTERDAM – Zes teams van jongeren hebben zich samen met hun coach de afgelopen periode ingezet via het project The Challenge voor verschillende mensen in kwetsbare posities. Ze stelde zichzelf de vraag wat kunnen we betekenen voor kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven met de feestdagen, hoe kunnen we deze periode ook een steun zijn voor gevangenen, aan wat voor ondersteuning hebben vluchtelingen behoefte en waar kunnen we kinderen in armoede echt blij mee maken. Elk team ging aan de slag met hun uitdaging en ging op onderzoek uit. Ze hebben zich verdiept in hun zelfgekozen doelgroep en kwamen in actie.

Dit weekend waren de laatste activiteiten uitgevoerd en kunnen de vrijwilligers in alle rust genieten van hun kerstvakantie, wetende dat hun acties een succes waren. In januari is de slotmanifestatie, waarbij elk team zal presenteren wat ze precies gedaan hebben en hoe ze het hele traject hebben ervaren. We zijn in ieder geval nu al trots op hen!

De aanmelding voor The Challenge is weer geopend. Zowel jongeren als vrijwilligers die in actie willen komen kunnen zich opgeven via shirleni@maraprojecten.nl. Een ieder wordt uitgenodigd voor een intakegesprek en wordt ingedeeld bij het traject in het voorjaar met de kick-off voor de volgende groep enthousiastelingen. Meer informatie: www.thechallengerotterdam.nl