DWARS

ROTTERDAM – Stichting Mara, SPIOR en SKIN Rotterdam geven in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd samen vorm aan het project DWARS: Door Warme Aandacht Rotterdam Sterker. Via dit project worden jongeren tussen de 14 en 30 jaar uitgedaagd om buiten hun comfortzone te treden en de samenwerking op te zoeken met jongeren die doorgaans niet binnen hun netwerk zitten. Jongeren van verschillende religieuze, culturele en sociale achtergronden gaan zich gezamenlijk in teamverband inzetten voor de maatschappij. Zo ontdekken ze hun talenten en ontwikkelen zij zich op de gebieden waar hun interesses liggen of maken juist kennis met organisaties en activiteiten waar ze nooit aan hebben gedacht.

Daarnaast ontvangen vrijwillige coaches deskundigheidsbevordering op het gebied van jongerencoaching en begeleiden de deelnemers tijdens hun DWARS avontuur. Ook de jongeren worden getraind. Zij doen mee aan een Mobiele Journalistiek training, zodat zij hun stem in de diverse media kunnen laten horen over hun inzet voor de samenleving en hun bijbehorende persoonlijke ontwikkeling. Zo kunnen zij op hun beurt ook anderen inspireren om in actie te komen.

Geïnteresseerden in het project kunnen informatie opvragen en/of aanmelden via Shirleni Blanken: shirleni@maraprojecten.nl of 06-39831945.