Huisbezoeken 75+ ouderen

ROTTERDAM – Stichting Mara is, in samenwerking met Humanitas, gestart met het project ‘Huisbezoeken aan 75+ ouderen’. Doel van het project is om oudere migranten in de wijk Hillesluis uit hun isolement te halen en hen te helpen bij mogelijke hulpvragen. 

Uit onderzoek in de vier grote steden van Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) blijkt dat veel oudere migranten kampen met eenzaamheid. Een gevolg daarvan kan zijn dat zij, als ze hulp nodig hebben, dit niet kunnen of durven vragen. Doel van het project is ouderen uit hun isolement te halen, en in beeld te krijgen of zij een eventuele hulpvraag hebben, zodat zij geholpen kunnen worden door het wijkteam of zo nodig worden doorverwezen naar de juiste instantie(s). Er is gekozen is voor de wijk Hillesluis, omdat in deze wijk al veel ervaring is opgedaan tijdens het project ‘Vertrouwen in de wijk’.

Wij zijn op zoek naar jou …
Met behulp van vrijwilligers zullen er in de periode van september t/m december 2018 circa 300 huisbezoeken worden afgelegd. Humanitas draagt zorg voor de training van de vrijwilligers, Stichting Mara werft de vrijwilligers en organiseert om de twee weken een bijeenkomst waarbij de vrijwilligers met elkaar af kunnen stemmen.

Wat vragen we van de vrijwilligers …
*   Je hebt een open houding en respect voor de achtergrond en levenswijze van de oudere migrant;
*   Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift (je zult een klein verslag moeten maken van de bezoeken);
*   Je woont bij voorkeur in Rotterdam Feijenoord;
*   Je bent bereid t/m december tijd te investeren in het bezoeken van de ouderen. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers en je eigen mogelijkheden worden hierover afspraken gemaakt.

Wat bieden wij …
*   een training van één dagdeel;
*   begeleiding en ondersteuning bij jouw taken;
*   zinvol en waardevol vrijwilligerswerk;
*   iets kunnen betekenen voor oudere migranten;
*   reis- en onkostenvergoeding;
*   verzekering tegen ongevallen en aansprakelijkheid (tijdens de uitvoering van je vrijwilligerswerk voor Mara).

Wil jij ons helpen met het bezoeken van de oudere migranten? Lijkt het je leuk om vrijwilliger bij ons te worden of wil je meer informatie, neem dan contact op met Sefa Akbulut via sefa@maraprojecten.nl