M25 Rotterdam

ROTTERDAM – M25 verwijst naar Mattheüs 25, het gedeelte in de bijbel waarin mensen worden aangemoedigd om goed te doen voor anderen. M25 is een diaconaal jongerenproject dat Mara is gestart in 2009, in samenwerking met drie (migranten-) parochies in Rotterdam. Via M25 geven jongeren tussen de 12 – 18 jaar aan mensen die het moeilijk hebben in Rotterdam het gevoel dat er toch aan hen gedacht wordt en dat zij niet alleen op de wereld zijn!

Leren kennen van vrijwilligerswerk
M25 werkt samen met instellingen en projecten die zich inzetten voor mensen die hulp nodig hebben in deze stad. Samen met deze organisaties worden jongeren voorbereid om zich actief in te zetten voor mensen in bijvoorbeeld opvanghuizen voor dak- en thuislozen, ziekenhuizen, verzorgingshuizen of gevangenissen. Op deze manier leren jongeren het vrijwilligerswerk en de waarde hiervan voor de stad en voor henzelf kennen. De activiteiten en de voorbereidende bijeenkomsten worden begeleid door vrijwilligers, maar de jongeren hebben zelf een inbreng in de activiteiten die zij doen.

Ook voor scholieren
Sinds 2010 doen naast jongeren uit parochies, ook scholieren uit het voortgezet onderwijs mee. Zij kunnen hun M25 activiteiten laten meetellen als maatschappelijke stage.

CD voor jongeren met HIV
In 2011 is, op initiatief van de M25 jongeren zelf, hard gewerkt aan een CD met song- en rapteksten over de belevingswereld van jongeren met HIV in Nederland. Zij hebben zelf songteksten geschreven, die onder begeleiding van zangeres Neda Boin en rapper Jermaine Luxenburg zijn bewerkt en op muziek gezet. Jongeren met HIV komen zelden uit voor hun ziekte uit schaamte en de reële angst voor uitsluiting (binnen de gemeenschap, de klas of zelfs binnen een familie). De CD wil deze jongeren een stem geven en hen een hart onder de riem steken. U kunt de CD bestellen via de website van M25. De opbrengst gaat naar een vakantieweek voor jongeren met HIV.

Meer informatie of aanmelden?
Bel of mail dan met Shirleni Blanken. T: 010-411 60 85, M: 06-39 83 19 45, E: shirleni@maraprojecten.nl of kijk op www.m25rotterdam.nl