MaraMama’s – Informatie voor maatjes

Als gevolg van de Coronacrisis is het project voor onbepaalde tijd stop gezet. We nemen dus geen moeders, maatjes of stagiairs aan!

In Rotterdam wonen er veel jonge vrouwen tussen de 16 en 24 jaar die al moeder zijn. Door het moeder worden, is er vaak van hun vroegere sociale netwerk maar weinig meer over en is hun wereldje klein geworden. Het gevolg kan zijn dat hun wereld zo klein wordt dat de stap om iets te ondernemen steeds lastiger wordt en het isolement steeds groter. Om hieruit te komen, biedt MaraMama’s deze moeders een maatje!

Samen op pad
Als maatje onderneem je met de jonge moeder minimaal één dagdeel per 2 weken een activiteit. Het kan een middagje naar de speeltuin zijn, winkelen, naar een voorlichtingsbijeenkomst van een opleiding of een sportles. Je doet dit minimaal 6 maanden. Daarna kijken jullie beiden of jullie door willen gaan. Is na een half jaar het netwerk van de moeder vergroot en heeft ze het steuntje in de rug van het maatje niet meer nodig, dan rond je het contact af. Wil de jonge moeder nog steeds ondersteuning? Dan kan je ervoor kiezen door te gaan. Wil je zelf afronden, dan zoeken we een nieuw maatje.

Wil jij maatje worden? Dan is het volgende belangrijk:
– Je bent een vrouw van minimaal 21 jaar oud;
– Je hebt affiniteit met de doelgroep;
– Je bent initiatiefrijk en ondernemend;
– Je kan goed luisteren en grenzen aangeven;
– Je komt afspraken na;
– Je bent bereid om je minimaal 6 maanden en minimaal één dagdeel per twee weken als maatje in te zetten;
– Je kan een VOG overleggen (kosten worden vergoed);

Wat bieden wij?
– Een maatjestraining en regelmatig intervisie;
– Een kleine onkostenvergoeding voor de uitjes;
– Een gezellige, leerzame tijd. Er worden ook regelmatig groepsuitjes georganiseerd voor alle koppels!

LET OP: Zoek je een leuke, leerzame stage of wil je meer doen naast een maatje zijn? Ook dat kan bij MaraMama’s! We zoeken een stagiaire/vrijwilliger die zich gemiddeld 2 dagen per week kan inzetten voor het project. Als projectmedewerker zijn je taken zijn onder andere het promoten van het project, werven van maatjes en jonge moeders, organiseren van activiteiten voor de deelnemers. Vanzelfsprekend word je begeleid.