MaraMama’s zoekt maatjes (V) voor jonge moeders

ROTTERDAM  – In Rotterdam wonen er veel jonge vrouwen tussen de 16 en 24 jaar die al moeder zijn. Door het moeder worden, is er vaak van hun vroegere sociale netwerk maar weinig meer over en is hun wereldje klein geworden. Het gevolg kan zijn dat hun wereld zo klein wordt dat de stap om iets te ondernemen steeds lastiger wordt en het isolement steeds groter. Om hieruit te komen, biedt MaraMama’s deze moeders een maatje!

MaraMama’s krijgt ook regelmatig aanmeldingen van jonge moeders die de Nederlandse taal nog niet goed machtig zijn, zoals Eritrese en Syrische moeders. Ook voor deze moeders zoeken we maatjes! 

Samen op pad
Als maatje onderneem je met de jonge moeder minimaal één dagdeel per 2 weken een activiteit. Het kan een middagje naar de speeltuin zijn, winkelen, naar een voorlichtingsbijeenkomst van een opleiding of een sportles. Je doet dit minimaal 6 maanden. Daarna kijken jullie beiden of jullie door willen gaan. Is na een half jaar het netwerk van de moeder vergroot en heeft ze het steuntje in de rug van het maatje niet meer nodig, dan rond je het contact af. Wil de jonge moeder nog steeds ondersteuning? Dan kan je ervoor kiezen door te gaan. Wil je zelf afronden, dan zoeken we een nieuw maatje.

Wil jij maatje worden? Dan is het volgende belangrijk:
– Je bent een vrouw van minimaal 21 jaar oud;
– Je hebt affiniteit met de doelgroep;
– Je bent initiatiefrijk en ondernemend;
– Je kan goed luisteren en grenzen aangeven;
– Je komt afspraken na;
– Je bent bereid om je minimaal 6 maanden en minimaal één dagdeel per twee weken als maatje in te zetten;
– Je kan een VOG overleggen (kosten worden vergoed);

Wat bieden wij?
– Een maatjestraining en regelmatig intervisie;
– Een kleine onkostenvergoeding voor de uitjes;
– Een gezellige, leerzame tijd. Er worden ook regelmatig groepsuitjes georganiseerd voor alle koppels!

Meer informatie of aanmelden?
Stuur dan een mail naar: maramamas@maraprojecten.nl. Heb je nog vragen? Bel dan naar: 06-38787032 of 010-411 60 85. Meer informatie vind je op www.maramamas.nl en op onze facebookpagina.