Projectmedewerker Bouwen aan de Wijk, 16 uur/week

Projectmedewerker Bouwen aan de Wijk, 16 uur per week

Dit is een functie voor een echte netwerker. Voor iemand met passie voor Rotterdam, die makkelijk contact legt en graag in de haarvaten van de samenleving werkt. Mara zoekt namelijk per direct een projectmedewerker (m/v) voor het project ‘Bouwen aan de wijk’. Het betreft een functie voor 16 uur per week voor de duur van één jaar met uitzicht op verlenging. Wij ondersteunen een groeiend netwerk van zelforganisaties (organisaties waarin migranten zelf hun krachten bundelen om te komen tot een verbetering van hun positie in de Rotterdamse samenleving). Binnen dit netwerk krijgen sleutelfiguren uit deze zelforganisaties ondersteuning bij hun sociale en maatschappelijke inzet. Als projectmedewerker werk je samen met twee projectmedewerkers en diverse vrijwilligers aan de versterking van het informele wijknetwerk, met name in de wijk Charlois.

Jouw werk
Je brengt het netwerk in de wijk in kaart en legt contact met de sleutelfiguren in het wijknetwerk. Met hen ga je in gesprek en je luistert naar wat zij nodig hebben. Heel belangrijk is dat je de actuele thema’s signaleert die bij de organisaties spelen. Op basis daarvan bied je praktische ondersteuning aan mensen en organisaties en/of breng je hen in contact met Rotterdamse welzijnsaanbieders. Bij deze laatste onderhoud je ook een relevant netwerk.
Het voeren van een goede registratie t.b.v. het projectmanagement en de verantwoording richting de financiers behoort ook tot jouw werk.

Wie je bent
Je beweegt je makkelijk binnen de diverse migrantengemeenschappen en -organisaties. Op basis van je persoonlijkheid weet je vertrouwen te wekken bij sleutelfiguren uit deze organisaties. Belangrijk daarbij is dat je je goed kunt inleven in de situatie van de mensen die je ontmoet. Jouw kennis en ervaring binnen het sociaal-maatschappelijk netwerk (in Rotterdam) en het werken met sleutelfiguren weet je hierbij toe te passen. Bovendien beschik je over een gezonde dosis lef om in onbekende situaties te stappen. Tenslotte, je herkent jezelf in de missie en visie van Mara en draagt die actief uit (zie: ww.maraprojecten.nl/missievisie).

Wat je hebt
Je hebt een opleiding sociaal werk op hbo-niveau of een andere vergelijkbare en voor de functie relevante opleiding. Een uitstekende beheersing van de Engelse taal (Oost- Europese taal kunnen spreken is een pré).

Ons aanbod
Het betreft een functie die conform de CAO Sociaal Werk wordt ingeschaald in salarisschaal 8 (minimaal € 2.836,00 en maximaal € 3.908,00 bruto per maand bij een fulltime aanstelling).

Mara
Stichting Mara is een instelling voor maatschappelijk activeringswerk in Rotterdam en Den Haag. Mara initieert en ondersteunt projecten waarin vrijwilligers zich inzetten voor kwetsbare of achtergestelde groepen in de samenleving (zie voor een overzicht van de projecten www.maraprojecten.nl).
Werken bij Mara betekent dat je een plek vindt waar je van betekenis kunt zijn voor mensen die kwetsbaar zijn. Je wordt onderdeel van een organisatie waar een buitengewoon goede sfeer heerst, waar mensen echt betrokken zijn op elkaar en waar enthousiasme en werkplezier voorop staan.

Ben je enthousiast?
Stuur dan vóór 25 januari 2023 per mail jouw motivatiebrief met CV en de contactgegevens van minimaal 1 referentie naar vacature@maraprojecten.nl t.a.v. Arjan Klein.